Festligt nostalgikafé (140325)‏

UMEÅ: Nostalgikaféet den 21 mars var extra festligt eftersom kafévärdinnan Göta Wikström skulle fylla 90 år dagen därpå. Själv hade hon inte förväntat sig någon uppvaktning och hann bara med några inledande allsångsnummer innan gratulanterna tog över.

Birgit Karlsson och Anders Perstrand sjöng en specialskriven  hyllningsvisa till födelsedagsbarnet Göta Wikström tillsammans med Carin  Franklin och Inga Fredriksson vilka inte finns med på bilden.

Birgit Karlsson och Anders Perstrand sjöng en specialskriven
hyllningsvisa till födelsedagsbarnet Göta Wikström tillsammans med Carin
Franklin och Inga Fredriksson vilka inte finns med på bilden.

Uddo Blomqvist höll ett spirituellt tal och överlämnade vackra blommor, en kvartett stamgäster framförde en specialskriven hyllningsvisa där den rekordstora allsångspubliken sjöng med i refrängen. IOGT-NTO Umeå och även IOGT-NTO distriktet framförde varma gratulationer och kafégruppen hyllade sin värdinna med en vacker blomsterkrans och extra vacker dukning. Gästerna blev dagen till ära bjudna på hela tårtkalaset som en gåva till Göta från IOGT-NTO. Som bevis på uppskattning av festen och Göta så samlade publiken in över 2200 kr som en gåva till Frälsningsarméns flygelfond. Den nyinköpta flygeln är nämligen ännu inte betald och Göta framförde sitt varma tack för all uppvaktning och bevis på uppskattning. Sist men inte minst så bidrog Kalasorkestern hela tiden med vacker, inspirerad musik och påtaglig spelglädje. Små upptåg under musicerandet väckte stor munterhet. Men mot slutet kunde Göta sticka emellan med en solosång ur My Fair Lady ?Jag kunde dansa så? och den sprittande allsången Rumba i Balders hage.

Kalasorkestern var på spelhumör när dom besökte Nostalgikaféet. I bakgrunden kafévärdinnan Göta Wikström.

Kalasorkestern var på spelhumör när dom besökte Nostalgikaféet.
I bakgrunden kafévärdinnan Göta Wikström.

Kafévärdinnan Göta Wikström sjöng ett par solonummer och ledde allsången under Nostalgikaféet.

Kafévärdinnan Göta Wikström sjöng ett par solonummer och ledde
allsången under Nostalgikaféet.

Text och bild: Görel Lindahl

Navigation

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00