Författarbesök i Umeå (141205)‏

Umeå: Författaren Lotten Säfström besökte Umeå 25 november på inbjudan av Västerbottens Läns Nykterhetsförbund och IOGT-NTO Umeå. På Café Station och Folkets Hus berättade hon om sin väg ner i och upp ur ett långvarigt missbruk av alkohol och andra droger.

Författaren Lotten Säfström berättade personligt om sitt liv. - Alkohol är ingen måltidsdryck, det är en drog, det vet alla vi som har tagit  oss ur ett missbruk, poängterade hon.

Författaren Lotten Säfström berättade personligt om sitt liv.
– Alkohol är ingen måltidsdryck, det är en drog, det vet alla vi som har tagit
oss ur ett missbruk, poängterade hon.

Hon beskrev den känsla av utanförskap som hon redan som ung tonåring försökte hantera med hjälp av alkohol. Ett val som ledde henne själv in i ett missbruk och hennes familj in i ett medmissbruk. Därefter berättade hon om den tuffa vägen ut ur missbruket och glädjen över det nya nyktra livet.

I böckerna ”Jag ville bara dansa” och ”Nu har dansen börjat” berättar hon om sina erfarenheter som missbrukare och sitt nya liv som nykter alkoholist.

Föreläsningen avslutades med en frågestund och diskussion. Lotten Säfström poängterade att ungdomar behöver alkoholfria miljöer där de kan utveckla sociala kompetenser.

Text: Kent Hedlundh och Carina Granberg
Bild: Privat

Navigation

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00