Kalasorkestern på Nostalgikafé (150324)‏

UMEÅ: Att Nostalgikafé med Kalasorkester är en populär tillställning därom råder inget tvivel. Över 100 personer var på plats i god tid innan orkester och Elisabet Lindelöw på flygel drog igång signaturmelodin. Göta Wikström hälsade välkommen och läste ett kåseri av Inger Henrysson som handlade om den store cellisten och sonen Svante.

Kalasorkestern i toppform på Nostalgikafé.

Kalasorkestern i toppform på Nostalgikafé.

Efter några allsånger tog Kalasorkestern vid med musikerna Hans-Olov Henriksson, gitarr, mandolin, sång mm, Anders Lundström, tenor som spelar bas, keyboard mm och Göran Teljebäck, dragspel, trummor, sång mm. Den muntra trion spelade bl.a. Duke Ellingtons Don`t Get Around Much Anymore med ett fortsatt kollage av nya och gamla melodier som slutligen landade hos Ted Gärdestad. Ingen ville sluta spela och musikernas inbördes dueller var mycket roande. De spelade även några Bo Kasper-låtar och irländsk folkmusik.

Efter kaffepaus och mer allsång sjöng Göta Wikström Edit Piaf`s vackra ”Visa till en vän”. Sen följde en fartfylld show av Kalasorkestern med finstämd triosång och härlig musik på en massa instrument. Det handlade om borttappade tvålar och problem med mansrollen etc.

Som avslutning sjöng Anders Lundström O Sole Mio med sin operaröst på så hög volym att han skrämde sina medmusikanter ut i periferin. Succé!

Arrangör var IOGT-NTO Umeå i samarbete med NBV.

Text: Görel Lindahl och Göta Wikström
Bild: Görel Lindahl

Navigation

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00