Nostalgikafé med musikalisk blandning (151111)‏

UMEÅ: Ute var det grått och blött men många hade sökt sig till trivseln på Nostalgikaféet som för dagen hade Roland Widmark som gäst. Elisabet Lindelöv spelade som vanligt taffelmusik på flygeln och efter sedvanlig inledning hälsade Göta Wikström välkommen och läste ett kåseri med en humoristisk beskrivning av barnens lekar på 40-talet jämfört med idag.

Roland Widmark introducerar sin musik.

Roland Widmark introducerar sin musik.

Sedan var det idel svenska allsångsvisor som inleddes med Beppe Wolgers Mitt Eget land som har en dagsaktuell text. Roland Widmark stack emellan då och då med att spela på sin keyboard och började med balladen All of Me så att det verkligen svängde om det. Göta sjöng den vackra Beatrice Aurore och sedan sjöng alla När skönheten kom till byn varefter Roland tog vid igen. Först When You’re Smiling och sedan Ljusvattenspolskan som Roland först presenterade lite närmare.

Efter kaffepausen med frasiga Wienerbröd och cookies fortsatte Roland med några psalmer. Först psalm 89 med afrikanskt ursprung och sedan ytterligare psalmer med härliga rytmer. Det blev även annan svängig musik: Bröderna Lindqvists Viggen och When The Saints Go Marching In. Avslutningsvis sjöng alla Det kommer en vår med mycket och varmt applåderande till. Arrangör var IOGT-NTO och NBV

Text och bild: Görel Lindahl

Navigation

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00