Nostalgikaféets 25-årsjubileum (160420)‏

UMEÅ: Inför Nostalgikaféets 25-årsjubileum den 15 april fylldes Frälsningsarmén i Umeå av ett hundratal gäster. Kaféets musikaliska gäster var Kalasorkestern och de svarade även för den sedvanliga samlingsmusiken.

Den populära Kalasorkestern underhöll på Nostalgikaféets 25-års jubileum.

Den populära Kalasorkestern underhöll på Nostalgikaféets
25-års jubileum.

Efter den traditionellt inledande allsången Säg det med ett leende fick publiken några träffsäkra tankekorn förmedlade av Göta Wikström. Sedan fortsatte allsången med Jag blir så glad när solen skiner, Öppna ditt fönster och Tulpaner från Amsterdam.

Med anledning av att det nu är 25 år sedan Nostalgikaféerna startade i IOGT-NTO:s regi tillsammans med NBV, gästades kaféet av Carina Granberg, ordförande i IOGT-NTO Umeå. Hon framförde föreningens varma tack och uppskattning till Göta Wikström som är initiativtagare till Nostalgikaféet och har varit ansvarig programledare för 350 kaféarrangemang. Till nuvarande serveringsgrupp framfördes ett särskilt tack.

Sedan var det dags för Kalasorkestern att bjuda på sin musik och de startade med rivig dansbanejazz, bl.a. On the Sunny Side of the Street och Whispering. Kalasorkestern består av Göran Teljebäck dragspel, trummor, sång mm, Hans-Olov Henriksson gitarr, mandolin, sång mm samt Anders Lundström tenor som spelar bas, keyboard mm.

Världen är full av violer blev nästa allsång samt Rumba i Balders hage och Lasse Berghagens En kväll i juni. Under kaffepausen serverades festliga bakelser dagen till ära och sedan sjöng Göta En strålande vårdag i Wien.

Efter att Anders Lundström sjungit Görans vrede släppte musikerna loss all sin munterhet. Till melodin Mary Lo travesterade de om Min bästa ko i tidsenlig miljö-stil. När de sjöng En sång som handlar om sig själv fick Anders ge sin öronbedövande röst full frihet med tillbakadragen assistens av Hans-Olov och Göran. Jubel i publiken.

Efter ytterligare några muntra låtar av Kalasorkestern var det dags för Göta att berätta att det blir ytterligare ett Nostalgikafé före sommaren, då med vårsånger. I samband med att kaféet avslutades passade serveringspersonalen på att överlämna några blommor till Göta för att visa sin uppskattning samt gratulera till 25-årsjubileet. Därefter kunde publiken troppa av i vetskapen om att de kan se fram emot ytterligare ett kafé under våren. Arrangörer var
IOGT-NTO Umeå och NBV

Text och bild: Görel Lindahl

Navigation

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00