Nostalgikaféets våravslutning (150505)‏

Umeå: Det låg förväntan i luften på Nostalgikafeets våravslutning och DA CAPO, dagens orkester, inledde med några jazziga örhängen.

Främre raden: Gunnar Järvholm, Sture Palm, Lennart Lindström och Staffan Mårell. Bakre raden: Mats Hedlund och Lennart Teglund.

Främre raden: Gunnar Järvholm, Sture Palm, Lennart Lindström och Staffan Mårell. Bakre raden: Mats
Hedlund och Lennart Teglund.

Göta Wikström hälsade välkommen och uppvaktade Lennart Lindström, DA CAPOS ledare som nyss fyllt 80 med en vacker blombukett. Det blev fanfar och Ja må han leva! Sedan tog Sture Palm över och sjöng Det blir vår även i år och ledde en knippe allsånger med vårtema.

Efter kaffepaus tog Göta Wikström och DA CAPO med alla gästerna till en musikalisk resa mot våren och där ingick både allsång och solosång utöver musik. Den började med En natt i Moskva, fortsatte med En strålande vårdag i Wien en tripp över till Capri och besök på kaféer i Paris. Vidare till Coimbra och Tulpaner i Amsterdam. Väl hemma i Sverige konstaterades att det börjat ”Våras ibland bergen”

Vårens sista Nostalgikafé som arrangeras av IOGT-NTO och NBV avslutades med att Göta Wikström tackade publiken och sina medhjälpare för den gångna säsongen och att kafépersonalen överlämnade en grupp pelargonier till kafévärdinnan.
Sist sjöng alla traditionsenligt Det kommer en vår med den outtalade förhoppningen att Nostalgikaféerna återkommer till hösten.

Text: Göta Wikström
Bild: Görel Lindahl

Navigation

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00