Svängigt Nostalgikafé (160324)‏

UMEÅ: Det var riv och rytm på Nostalgikafé när Sten-Åkes trio gjorde entré och tågade in i salen till "Vi gå över daggstänkta..." där publiken genast var med.

Sten-Åkes trio.

Sten-Åkes trio.

Elisabeth Lindelöw stod som vanligt för samlingsmusiken och Göta Wikström hälsade alla hjärtligt välkomna. ”Säg det med ett leende” fick inleda allsången varefter Göta roade publiken med ett kåseri av Inger Henrysson som hette ”Städa bör man”. Lite längre fram återkom städ-temat med Birgers Sjöbergs ”Frida i vårstädningen”.

Sten-Åkes trio var alltså gästmusiker med Sten-Åke Ringlöv på dragspel, Karl-Evert Hortell på trummor och sång samt Lennart Jonsson på gitarr, sång och mellansnack. De ackompanjerade även allsången som fortsatte med ”Dans på Sunnanö” och ”Det var på Capri”. Sedan klämde trion i med ”Music! Music! Musik!” och den verkliga dragspelslåten ”Ackordion”.

Elisabeth Lindelöw ackompanjerade på flygel.

Elisabeth Lindelöw ackompanjerade på flygel.

Till kaffet bjöds det på munkar och chokladdrömmar varefter Sten-Åkes underhöll med ”Jag vill ha en egen måne”, ”Sweet Georgia Brown” och ”Tangokavaljeren”. I kärlekssången ”Isabella” sjöng alla med och sedan spelade gruppen bl.a. ”Exactly Like You” och ”Trettifyran” innan det var dags att avsluta kaféet som vanligt med ”Det kommer en vår” och ömsesidiga önskningar om att ses igen om två veckor.

Text och bild: Görel Lindahl

Navigation

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00